Designa med blommor och växter

Blomtankar.se Uncategorized Leave a Comment

Är du en riktig växt- och blomnörd? Då ska du testa att designa med hjälp av blommor och andra växter. Man kan göra så mycket med hjälp av olika slags växter. Man kan göra allt från att skapa fantastiska mönster till att inreda ett rum. Här får du några exempel på hur du kan använda dig av växter i din egna design.  

Blommor och växter i inredningen

Att använda sig av växter i sin inredning är alltid trevligt. Krukväxter kan få ett rum att kännas mycket mer hemtrevligt och livfullt. Ett rum utan växter kan ofta kännas ganska kala och sterila på ett ganska negativt sätt. Krukväxter hjälper oss att slappna av. Vi människor tycker om att vistas i naturen. Vi mår bättre av det. Därför blir vi gladare av att omge oss med färgstarka blommor och skönt gröna krukväxter. Om du tycker att ett av dina rum behöver lite mer liv, prova då att inreda med lite fler krukväxter. Det kommer göra en stor skillnad. 

Designa med blommor och växter

Skapa med blad och blommor

Om man älskar att skapa är blommor och blad något man kan använda till mycket. Man kan till exempel pressa och torka blommor och blad och använda dem i alla möjliga typer av designprojekt. Torkade blommor och blad kan till exempel plastas in och sättas i en ram. Du skulle även kunna använda blommor och blad som stämplar och trycka detaljrika mönster på papper eller tyg. Växter kan verkligen användas till allt möjligt, bara man låter sin fantasi flöda lite. Kanske har du redan kommit på egna idéer som du vill testa? Våga skapa din helt egna design.

Skapa med blommor och blad

Växter som inspiration

Man behöver inte alltid använda sig av en faktisk växt när man designar något. Växter kan även användas som en riktigt bra inspirationskälla. En växt kan inspirera med sina färger, sina former eller sitt sätt att växa på. Ibland kan en känsla som en växt väcker vara nog som inspiration. Ju längre man studerar en växt, desto mer inspiration kan man få från den. Använd dig av alla tankar och känslor som en växt eller en blomma väcker inom dig. Du behöver inte använda dem till något på en gång. Du skulle till exempel kunna anteckna alla tankar som du har omkring en specifik växt och spara dem till ett senare tillfälle. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.